Home

Welkom op de site van EHBO-vereniging Mierlo-Hout

 

EHBO-vereniging Mierlo-Hout is een EHBO-vereniging die ervoor zorgt dat iedereen die iets wil leren op het gebied van EHBO of reanimatie bij ons terecht kan.

De vereniging zorgt ervoor dat de opleidingen en herhalingslessen door gediplomeerde instructeurs gegeven worden. Cursisten worden op de juiste manier en volgens de laatste instructies opgeleid. Om dit te garanderen is de vereniging aangesloten bij Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatieraad en maakt tevens gebruik van gediplomeerde LOTUS-slachtoffers. Dit doen we al vanaf 1953!

 

Bij onze vereniging kunt u zowel de opleiding als de herhalingslessen volgen ten einde uw diploma te behalen en geldig te houden. We werken samen met EHBO-vereniging Mierlo zodat we onze leden een groot aanbod lessen en herhalingslessen kunnen bieden. Wilt u hier meer informatie over kijk dan bij cursussen.

Hebt u al een diploma en wilt u ervoor zorgen dat uw kennis en vaardigheden bijblijven, dan kan dat vanzelfsprekend via EHBO-vereniging Mierlo-Hout. U bent van harte welkom!  Wilt u hier meer informatie over kijk dan bij herhalingslessen.

 

Omdat veiligheid bij onze vereniging hoog in het vaandel staat, bemannen we ook evenementen in Mierlo-Hout. Daarbij kunt u denken aan beurzen, markten, muziek-, sport- en spelevenementen. Organiseert u een evenement en hebt u daarbij EHBO’ers nodig, dan kunt u bij onze vereniging terecht. Kijk dan bij hulpverlening en vul het formulier in, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact opgenomen om uw boeking vast te leggen.

 

Verder is EHBO-vereniging Mierlo-Hout actief om in samenwerking met de Stichting Wijkraad Mierlo-Hout en de gemeente Helmond in Mierlo-Hout een dekkend AED-netwerk op te zetten en te behouden. De nodige AED’s zijn al geplaatst en door de opleiding door de EHBO-vereniging zijn er nu voldoende vrijwilligers om de AED’s te bedienen. Dat wil zeggen dat er bij iedere inwoner van Mierlo-Hout binnen zes minuten een AED ter plaatse kan zijn. Wilt u ook hieraan meewerken en hier meer informatie over, kijk dan bij cursussen. Bent u BHV’er of EHBO’er en wilt u weten waar de openbare AED’s hangen kijk dan bij AED.

Wij zijn aangesloten bij de Nationale Bond